Tomasz Jakubiak

Smażone pieczarki ze szczypiorkiem i jajkami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 1551

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jajka

łyżeczka soli

garść bazylii

2 łyżki majonezu

pieprz

łyżka masła

4 ząbki czosnku

10 pieczarek

masło

łyżka sosu worcester

szczypiorek

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo.
W moździerzu utrzyj bazylię. Dodaj majonez i wymieszaj na jednolitą masę. Bazyliowy majonez nałóż na przekrojone na pół jajka.
Pieczarki pokrój na ćwiartki i przesmaż wraz z posiekanym czosnkiem na maśle.
Gdy pieczarki się przyrumienią, dodaj szczypiorek i sos worcester. Dopraw solą i pieprzem i i podawaj obok jajek.

powrót

Podobne przepisy

Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.