Oscypek z burakami

Oscypek z burakami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni Slow food (odc.8)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 upieczony lub ugotowany burak pokrojony w plastry
  • 2 małe oscypki lub 1 gołka
  • łyżka borówek ze słoika
  • oliwa extra vergine
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie obsmażyć plastry buraka. Kiedy będą gorące dodać łyżkę
borówek, sól, pieprz i zamieszać. Ser usmażyć lub zgrillować . Na gorących,
słodko-kwaśnych burakach układać gorący ser.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA