Gary  Rhodes

Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg dyni

duży kawałek masła

1 łyżka stołowa drobno posiekanych szalotek

4 łyżki wody

sól i pieprz

starta gałka muszkatołowa

75 g sera gruyère

 

 

Przygotowanie:


Dynię pokrój w kostkę. W rondlu roztop duży kawałek masła. Dorzuć kawałki dyni, drobno posiekane szalotki, wlej wodę. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie. Odcedź na durszlaku. Zachowaj płyn. Kawałki dyni przesyp do rondla i rozgnieć na purée. Ponownie odcedź. Aby płyn nabrał intensywne

powrót

Podobne przepisy

Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.