Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej

Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wypatroszoną rybę oczyść z łusek, płetw, oskrzeli i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Z ryby wytnij kręgosłup. Delikatnie oddziel mięso ryby od skóry.
W malakserze zmiksuj mięso z ryby ze szpinakiem, liśćmi bazylii, cebulką, papryczką chilli i oliwą. Do farszu dodaj śmietanę, sok z cytryny i sól. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Rybę nafaszeruj nadzieniem, zwiń w folię sterczową i gotuj.
Idealnym dodatkiem do ryby będzie sałatka z kaszy jaglanej. W misce do kaszy jaglanej dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki, posiekaną cebulę chilli i listki szpinaku. Sałakę dopraw oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodaj owoc granatu. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE