Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej

Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wypatroszoną rybę oczyść z łusek, płetw, oskrzeli i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Z ryby wytnij kręgosłup. Delikatnie oddziel mięso ryby od skóry.
W malakserze zmiksuj mięso z ryby ze szpinakiem, liśćmi bazylii, cebulką, papryczką chilli i oliwą. Do farszu dodaj śmietanę, sok z cytryny i sól. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Rybę nafaszeruj nadzieniem, zwiń w folię sterczową i gotuj.
Idealnym dodatkiem do ryby będzie sałatka z kaszy jaglanej. W misce do kaszy jaglanej dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki, posiekaną cebulę chilli i listki szpinaku. Sałakę dopraw oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodaj owoc granatu. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA