Prażona kukurydza po francusku

Prażona kukurydza po francusku
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Roztopić masło z czosnkiem i odstawić, żeby przeszło smakiem. Zagrzać olej w dużym garnku, wrzucić kukurydzę, potrząsając, żeby pokryła się tłuszczem. Zakryć i potrząsać garnkiem nad dużym ogniem, aż kukurydza się upraży. Polać ją masłem, uprzednio wyjąwszy z niego czosnek. Potrząsnąć. Posypać ziołami i dwoma rodzajami soli. Znów potrząsnąć.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE