Gulasz z sezonowych warzyw

Gulasz z sezonowych warzyw zobacz Gulasz z sezonowych warzyw 2018-06-19 12:28:29
Gulasz z sezonowych warzyw
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 1 bakłażan
  • ½ małej dyni Hokkaido
  • 2 nieduże cukinie
  • ½ kg pomidorów lub 2 szklanki przecieru pomidorowego
  • łyżeczka kurkumy
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozpuść masło klarowane w garnku, dodaj kurkumę i posiekany imbir. Dołóż cebulę i czosnek, a następnie, pokrojone w kostkę: bakłażana, cukinię, dynię, paprykę i pomidory. Podlej wodą. Uduś całość tak jak lubisz - do miękkości lub na półtwardo. Dopraw do smaku. Podawaj z dowolną kaszą np. z pęczakiem lub gryką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE