Jacques Pépin

(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 szklanek wody

1 ½ szklanki startej na tarce cukinii (mniej więcej połowa średniej cukinii)

1 szklanka startej na tarce marchewki (mniej więcej 1 marchewka)

1 szklanka startej na tarce cebuli (mniej więcej 1 średnia cebula)

1 szklanka pokrojonych na cienkie plasterki pieczarek (2-4 sztuki)

⅓ szklanki drobno posiekanej cebulki dymki (mniej więcej 3 sztuki)

2 szklanki grubo posiekanych liści różnych gatunków sałaty

1 łyżeczka soli

3 łyżki błyskawicznych płatków owsianych

około 4 łyżeczek masła lub oliwy

1 szklanka tartego sera gruyere

 

 

Przygotowanie:


Wodę zagotować w dużym garnku. Na wrzątek wrzucić wszystkie warzywa i posolić. Doprowadzić zupę do wrzenia i gotować na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Posypać płatkami owsianymi. Zmniejszyć płomień na mały i gotować jeszcze 2-3 minuty. Podawać zupę w gorących miseczkach. Do każdej porcji dodać łyżeczkę masła lub oliwy. Posypać kilkoma czubatymi łyżeczkami sera.

powrót

Podobne przepisy

Pikantna zupa rybna z pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa jabłkowa z curry
Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Zupa ogórkowa ze szczawiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.