Mix grillowanych owoców

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Przygotowanie:
Umyte owoce; gruszki, śliwki przekrój na pół. Ananasa obierz ze skóry. Pokrój na plasterki. Usuń rdzeń ze środka. Mleko podgrzej, ale nie zagotuj. Czekoladę pokrój na kawałki. Do połowy mleka kokosowego dodaj białą czekoladę, a do drugiej gorzką. Zamieszaj tak, by czekolady dobrze się rozpuściły dolej do każdej z nich kieliszek alkoholu. Obtocz owoce w cukrze zwykłym i cynamonowym. Zawiń w folię aluminiową. Ananasa obtocz i piecz nie zawiniętego. Piecz na średnio rozgrzanym grillu. Po 5 minutach przekręć owoce o 90 stopni tak, by utworzyć na nich dekoracyjną kratkę. Podaj sos w miseczkach.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z grilla
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze