Zielona zupa z makaronem udon

Zielona zupa z makaronem udon
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • ½ pora
  • kilka różyczek brokułu
  • 400 g szpinaku świeżego
  • 1 szklanka młodego groszku
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1,5-2 litrów bulionu warzywnego lub drobiowego
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • skórka z cytryny
  • po 3-4 łyżki drobno posiekanej mięty, bazylii, pietruszki i koperku
  • 200 g świeżego makaronu udon

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na nią wrzucamy pora i czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy brokuł, fasolkę szparagową i groszek, zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Szpinak szatkujemy drobniej, makaron gotujemy we wrzątku 2-3 minuty. Na ostatnie 2-3 minuty gotowania dodajemy szpinak, zupę doprawiamy skórką z cytryny, solą, pieprzem i poszatkowanymi ziołami. Na talerzach układamy porcję makaronu i nalewamy zupę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA