Brygida Kosel

Jabłka pieczone


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 8454

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 jabłka

1 cytryna

2 dag rodzynek

miód pitny

1 łyżeczka miodu

cynamon

piana z 3 białek

sól

cukier

 

 

Przygotowanie:


Jabłka dokładnie umyć. Z każdego odciąć daszek i dokładnie oczyścić z gniazda nasiennego. Rodzynki zalać paroma łyżkami miodu pitnego. Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać 2 łyżki cukru i szczyptę soli. Ubić pianę. Do wydrążonych jabłek wsypać rodzynki, posypać szczyptą cynamonu i wlać łyżeczkę miodu. Na wierzch każdego jabłka nakładamy ubitą pianę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Upieczone jabłka, przed podaniem, polać miodem.

powrót

Podobne przepisy

Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekane maliny z kruszonką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

sfinxilawa

postów: 1

23.01.2015 20:11

CYTUJ

A w takim razie do czego ta cytryna?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.