Maślane naleśniki z marakują, kokosem oraz sosem imbirowo-cynamonowym - Joanna Wąsowicz

Maślane naleśniki z marakują zobacz Maślane naleśniki z marakują 2018-06-19 13:00:55
Maślane naleśniki z marakują
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z mąki, mleka, i jajka robię ciasto na naleśniki, dodaję szczyptę soli, cukier i wodę mineralną. Ciasto ma mieć konsystencję śmietany. Smażę na maśle gee nieduże naleśniki.
Z mleka kokosowego zdejmuję śmietankę i ubijam ją z cukrem, potem schładzam.
Do garnka wstawiam wodę, dodaję cynamon, imbir, cukier i wszystko zagotowuję. Po nabraniu odpowiedniego smaku, wszystko przecedzam. Gorące naleśniki przekładam kolejno bitą śmietaną i marakują. Całość polewam sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE