Orzechowe trufle z kawą

Orzechowe trufle z kawą
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
15 minut

Przepis


Składniki
250 g wyłuskanych orzechów włoskich
300 g cukru pudru
filiżanka bardzo mocnej kawy espresso
cukier
50 g masła
kilka fiołków w cukrze do dekoracji
lub inne jadalne kwiaty

Przygotowanie
Orzechy włoskie siekamy na drobny proszek; przekładamy do miseczki; dodajemy cukier puder, masło
i dokładnie mieszamy. Mieszając, dodajemy wąskim strumieniem kawę. Ucieramy masę tak długo, aż będzie gładka i gęsta. Nadajemy formę kuleczek o wielkości orzecha i obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na paterze i dekorujemy fiołkami w cukrze.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE