Orzechowe trufle z kawą

Oceń przepis:
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
- Czas przygotowania:
- 15 minut
Przygotowanie:
Składniki
250 g wyłuskanych orzechów włoskich
300 g cukru pudru
filiżanka bardzo mocnej kawy espresso
cukier
50 g masła
kilka fiołków w cukrze do dekoracji
lub inne jadalne kwiaty
Przygotowanie
Orzechy włoskie siekamy na drobny proszek; przekładamy do miseczki; dodajemy cukier puder, masło
i dokładnie mieszamy. Mieszając, dodajemy wąskim strumieniem kawę. Ucieramy masę tak długo, aż będzie gładka i gęsta. Nadajemy formę kuleczek o wielkości orzecha i obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na paterze i dekorujemy fiołkami w cukrze.
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze