Carpaccio z ananasa

Przygotował:

Jamie Oliver

Seria kulinarna:
Jamie Oliver: 5 składników (odc. 11)
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4
Kaloryczność:
122 kcal.
Czas przygotowania:
6 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Listki mięty umieść w moździerzu. Odłóż garść mniejszych listków na bok.
Rozetrzyj listki na pastę, a następnie dodaj 2 łyżki oliwy extra virgin.
Obierz ananasa ze skóry. Pokrój na 4 części wzdłuż, usuń środek i pokrój drobno resztę. Rozłóż kawałki ananasa na półmisku lub rozdziel je na 4 osobne talerze. Przekrój borówki na pół i posyp nimi ananasa.
Wymieszaj oliwę miętową z jogurtem (zostawiając resztę na inny przepis), a potem polej nią owoce. Zetrzyj skórkę z limonki nad carpaccio i wyciśnij z niej sok. Drobno posiekaj resztę odłożonych listków mięty i skrop oliwą extra virgin. (Tak, dobrze słyszałeś – to jest pyszne).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE