Jola Słoma

Grochówkokapuśniak


Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

Grochówkokapuśniak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag suchego łuskanego grochu

70 dag ziemniaków

20 dag marchwi

10 dag pietruszki

50 dag kiszonej kapusty

1/2 kostki wędzonego tofu

5 dag suszonych wędzonych śliwek

6 łyżek oleju

10 ziaren ziela angielskiego

6 liści laurowych

1 łyżeczka zmielonego kminu

1 łyżeczka zmielonego kminku

1 łyżeczka zmielonej kolendry

1/3 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

1/3 łyżeczki cząbru

2 łyżki majeranku

1/3 łyżeczki kurkumy

3 łyżeczki soli

3 litry wody

 

Przygotowanie:

Do gotującej się wody dodajemy groch. Po 10 minutach dorzucamy marchewkę i pietruszkę pokrojone w plasterki. Po kolejnych 5 minutach dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut. Dorzucamy kapustę kiszoną, śliwki i przyprawy podsmażone przez chwilę na 3 łyżkach oleju, solimy i na samym końcu dodajemy wędzone tofu, uprzednio pokrojone w kostkę i podsmażone na 3 łyżkach oleju. Gotujemy jeszcze 5 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krupnik z kaszą jaglaną
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa ogórkowa ze szczawiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Tajska zupa z kurczaka
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Prosta zupa jesienno-zimowa z kaszą pęczak i kiełbasą
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polewka kminkowa z grzankami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.