Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą

Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 kg obranych
  • młodych ziemniaków
  • oliwa
  • sól gruboziarnista
  • świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotuj duży garnek wody. Posól tyle, ile zwykle solisz makaron. Wrzuć ziemniaki i gotuj aż będą miękkie. Możesz to sprawdzić widelcem. Odcedź ziemniaki. Polej je oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Podaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE