Gotowane młode ziemniaki z oliwą i solą gruboziarnistą

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 kg obranych
- młodych ziemniaków
- oliwa
- sól gruboziarnista
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Zagotuj duży garnek wody. Posól tyle, ile zwykle solisz makaron. Wrzuć ziemniaki i gotuj aż będą miękkie. Możesz to sprawdzić widelcem. Odcedź ziemniaki. Polej je oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Podaj.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze