Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana

Oceń przepis:
Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
- ImprezuJEMY (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Przygotowanie:
Czosnek obrać z łupinek. Bakłażana naciąć w kilku miejscach i w powstałe zagłębienia włożyć czosnek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 35 minut. Kiedy bakłażan będzie miękki, a jego skórka stanie się mocno brązowa, wyjąć go z piekarnika. Przestudzić chwilę. Warzywo przeciąć na pół i za pomocą łyżki wyciągnąć miąższ. Wrzucić do blendera razem z natką, solą i tahini.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze