Maryla Musidłowska

Carpaccio z buraków


Przepis z programu Maryla al dente (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 12984

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 2.0

Składniki:

200 g liści ostrych sałat (mizuny, rukoli, rukwi wodnej)

200 g liści słodkich sałat (burak naciowy, sałata rzymska)

2 upieczone i ostudzone buraki

100 g sera koziego twarogowego

3 łyżki oliwy cytrynowej

1 łyżka octu balsamicznego

gruba sól

kolorowy pieprz

Przygotowanie:


Sałaty umyj, osusz, porwij i pokrój. Buraki obierz i poszatkuj na cieniutkie plasterki. Na półmisku rozłóż sałaty. Na kołderce z sałat ułóż plasterki buraków. Oprósz solą i pieprzem. Skrop oliwą i octem. Przed podaniem obsyp sałatkę pokruszonym serem.

powrót

Podobne przepisy

Waniliowo–kokosowy ryż z bakaliami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Barszcz z barszczu
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bigos z pomarańczą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

samoistotny

postów: 1

28.04.2011 15:30

CYTUJ

A te kwiatki są jadalne?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.