Szpinak z ricottą

Szpinak z ricottą
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wypłukać szpinak, włożyć na patelnię, dodać masło. Poczekać aż osiądzie, dodać pokrojony czosnek, białe wino (mało). Wyparowywać ok. 3 minuty. Następnie dodać serek ricotta, śmietanę, sól, pieprz, gałkę do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE