Szpinak z ricottą

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wypłukać szpinak, włożyć na patelnię, dodać masło. Poczekać aż osiądzie, dodać pokrojony czosnek, białe wino (mało). Wyparowywać ok. 3 minuty. Następnie dodać serek ricotta, śmietanę, sól, pieprz, gałkę do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE