Makaron z orlicy

Oceń przepis:
Przygotował:
Łukasz Łuczaj
- Seria kulinarna:
- Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Składniki:
- 200 g makaronu z orlicy - wodę zagotować, wrzucić makaron, gotować 5 minut, odstawić, zostawić jeszcze na 5 minut, odsączyć
- 100 g pieprznika trąbkowego lub żółtnonogiego
- 100 g owoców niecierpka
- pieprz seczuański
- imbir ok. 0,5 cm
- olej
- czosnek 3 ząbki
Przygotowanie:
Czosnek i imbir obrać i posiekać. W woku rozgrzać 50 ml oleju, kiedy zacznie dymić wrzucić łyżkę piperzu seczuańskiego. Czosnek i imbir, zamieszać, wrzucić grzyby i owoce niecierpka, intensywnie mieszajać smażyć jeszcze ok. 1-2 min. Wrzucić makaron, wymieszać i podawać.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Makarony, kluski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze