Remulada selerowa

Remulada selerowa
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Obrać seler, przepołowić i pokroić w cienkie słupki. Tak samo pokroić jabłko i zmieszać słupki w misce. W miseczce utrzeć żółtko z octem i musztardą. Dodawać po kropelce olej, żeby uzyskać gęsty majonez. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wmieszać ziarna fenkułu. Wymieszać majonez z selerem i jabłkiem. Zakryć i schłodzić przez kilka minut przed podaniem.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE