Kluski ziemniaczano-ciecierzycowe z sosem z jałowcową

Kluski ziemniaczano-ciecierzycowe zobacz Kluski ziemniaczano-ciecierzycowe 2018-06-19 12:28:49
Kluski ziemniaczano-ciecierzycowe
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kiełbasę, seler, imbir i chilli pokrój w plastry. Papryki i cebulę w dużą kostkę. Na patelni upraż ziarna kolendry, kozieradkę i kardamon.
Na patelnię wlej olej i wrzuć wszystkie składniki i dopraw solą. Dolej wino i dodaj jogurt. Dodaj odrobinę cukru i sok z cytryny. Gotuj na małym ogniu ok 30 minut.
Ziemniaki i ciecierzycę przeciśnij przez praskę. Dodaj posiekaną papryczkę chilli, czosnek, pieprz i jogurt. Ciasto zagęść mąką ziemniaczaną.
Z wyrobionego ciasta uformuj na desce wałeczek i potnij w średnie kluseczki. Kluseczki gotuj do momentu wypłynięcia.
Na talerz nałóż sos z warzywami i kiełbasą a na wierzch kluseczki. Danie udekoruj pokrojoną papryką. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE