Placki jaglane kokosowe

Placki jaglane kokosowe
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej
  • 3 jajka
  • szczypta kurkumy
  • 3 łyżki wody
  • tłuszcz kokosowy do smarowania patelni

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ugotowaną kaszę jaglaną połącz z jajkami, mąką kokosową, kurkumą i zmiksuj na gładko, dodając stopniowo wodę, do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE