Smażone kawałki królika z zielonym groszkiem

Smażone kawałki królika z zielonym groszkiem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Połącz wszystkie składniki marynaty.
Do marynaty dodaj posolone i popieprzone kawałki królika.
Na maśle podsmaż kawałki królika, dodaj pokrojoną cebulę i seler naciowy.
Następnie dolej wino i dodaj musztardę.
Królika gotuj do miękkości przez ok 30-40 minut. W razie potrzeby podlej mięso wodą.
Świetnym, prostym i szybkim dodatkiem do obiadu będzie zielony groszek. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż, kawałki papryczki, dodaj liście laurowe, a następnie wsyp mrożony groszek.
Przypraw go solą, pieprzem i smaż przez 5-10 minut. Na samym końcu dodaj kilka listków świeżej mięty. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE