Kluski z bryndzą

Kluski z bryndzą zobacz Kluski z bryndzą 2018-06-19 12:28:49
Kluski z bryndzą
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Szpinak przesmażyć na oliwie z czosnkiem, dodać koperek. Ziemniaki połączyć z bryndzą, jajkami, mlekiem, mąką i szpinakiem. Wyrobić dokładnie na ciasto. Ciasto zwinąć w wałek i wykroić kopytka, które należy wrzucać na wrzącą wodę. Poczekać do wypłynięcia. Podawać z oliwą z posiekanymi świeżymi ziołami i pieczonym czosnkiem i tartym serem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE