PRZEPISY NA WIELKANOCPRZEPISY NA WIELKANOC

Maślana kapusta włoska

Maślana kapusta włoska
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
pół główki kapusty włoskiej
55 g masła
sól i pieprz

Przygotowanie:
Usunąć głąb, kapustę poszatkować. Rozgrzać masło w dużym garnku lub na patelni. Wrzucić kapustę, posolić i popieprzyć. Zasmażać, mieszając, aż paski kapusty zmiękną i trochę się skurczą, przez ok. 7 minut.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE