Frytki z łopianu po japońsku

Łopianowe frytki i sałatka z lipy zobacz Łopianowe frytki i sałatka z lipy 2018-06-19 13:00:54
Łopianowe frytki i sałatka z lipy

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 10 korzeni łopianu
  • wykopanych kiedy jeszcze roślina nie kwitnie i nie owocuje
  • sos sojowy
  • olej

Kalkulator wag i miar

Przepis

Korzenie umyć i pokroić w paski o długości 4 cm i bardzo cienko, dużo cieniej niż frytki. Rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić korzenie, zalać kilkoma łyżkami sosu sojowego i taką samą ilością wody, smażyć aż mocno zbrązowieją, mieszając od czasu do czasu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE