Ziemniaki z pietruszką

Ziemniaki z pietruszką
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • kilogram nieobranych ziemniaków średniej wielkości
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki masła
  • 2 garści posiekanej pietruszki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Posolić ją i wrzucić ziemniaki. Gotować do miękkości. Odcedzić i obrać. Wymieszać z masłem i pietruszką.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE