Ziemniaki z pietruszką

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- kilogram nieobranych ziemniaków średniej wielkości
- sól i pieprz
- 3 łyżki masła
- 2 garści posiekanej pietruszki
Przygotowanie:
Zagotować wodę w dużym garnku. Posolić ją i wrzucić ziemniaki. Gotować do miękkości. Odcedzić i obrać. Wymieszać z masłem i pietruszką.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze