Kotleciki z mielonego indyka

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- pierś z indyka
- 1 bułka czerstwa
- 1 jajo
- 3 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
- skórka z cytryny
- natka pietruszki
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Bułkę zalewamy śmietaną i odstawiamy. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do malaksera. Dodajemy skórkę z cytryny, sól, pieprz, drobno poszatkowaną natkę i miksujemy razem. Odkładamy do miski, a do malaksera wrzucamy bułkę ze śmietaną i jajo. Miksujemy całość na gładką masę. Łączymy ją dokładnie z indykiem i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Kotleciki można odsączyć na ręczniku papierowym. Podajemy gorące.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania mięsne
Kuchnia polska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze