Si King

Aloo saag


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Aloo saag
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g liści szpinaku

z grubsza pokrojonych

450 g młodych ziemniaków

obranych

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżeczki nasion kminu

1 posiekana drobno cebula

1 ½ łyżeczki soli

1 ½ łyżeczki papryki

½ łyżeczki płatków chilli

½ szklanki wody

1 zielone chili

 

 

Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać olej do średniej temperatury, wrzucić ziarna kmniu, smażyć przez 5 sekund.
Dodać posiekaną cebulę, zrumienić. Dodać ziemnaki. Dodać sól, paprykę i płatki chili. Zrumienić wszystko — przyprawy powinny zacząć się lepić do dna patelni. Wrzucić szpinak. Nie mieszać zbyt mocno — ziemniaki powinny zostać na spodzie. Wlać wodę. Gotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dodać posiekane chilli. Zostawić na małym ogniu do momentu, kiedy wygotuje się cały płyn, a ziemniaki będą miękkie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.