Krewetki na ostro

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 10 dużych szarych krewetek ze skorupą na ogonie
- 3 utarte ząbki czosnku
- 3 łyżeczki przyprawy curry
- 1 łyżka kaszy manny
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Przygotowanie:
Krewetki rozmrozić, lekko naciąć na grzbiecie i usunąć czarną żyłkę przewodu pokarmowego. Z czosnku i curry utrzeć pastę. Wymieszać z krewetkami i odstawić do zamarynowania. Rozgrzać olej w garnku. Krewetki obsypać kaszą manną i wkładać do bardzo mocno rozgrzanego oleju. Gdy będą różowe i zaczną się zwijać w obwarzanek są gotowe. Podawać gorące.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Owoce morza
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze