Madhubanka

Madhubanka
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 2 szklanki mleka 3,2% i 2 szklanki wody lub 4 szklanki mleka sojowego waniliowego
  • 1/3 łyżeczki mielonego zielonego kardamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej /bez dodatku kakao i mąki/
  • 4 łyżeczki cukru
  • kilka plastrów świeżego imbiru
  • 1 łyżka liściastej czarnej herbaty Yunan
  • 1 łyżka liściastej czarnej herbaty Earl Grey
  • 1 łyżka liściastej czarnej herbaty Madras

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gotujemy wodę z mlekiem lub mleko sojowe z cukrem dodając przyprawy, gdy zacznie wrzeć wsypujemy herbatę i jeszcze chwilkę gotujemy mieszając. Po zdjęciu z ognia przecedzamy przez sito.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA