5-minutowe curry z kurczaka

5-minutowe curry z kurczaka
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 1 średniej wielkości pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę
  • 3 g imbiru, startego
  • 1 łyżka chutneya z czosnku, pomidorów i chili
  • 1-2 łyżki śmietanki
  • 1 mała dymka, bez ciemnozielonej części, reszta pokrojona w plasterki
  • ¼-⅓ łyżeczki garam masala
  • bulion z kurczaka, w kostkach lub żelu
  • świeża kolendra

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzej olej w małym rondlu. Dodaj imbir, kurczaka i białe części dymki. Smaż przez kilka minut. Dodaj chutney, garam masala, bulion i trochę wody. Gotuj, aż kurczak całkowicie się ugotuje. Na koniec dodaj śmietanę, świeżą kolendrę i serwuj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE