Curry z polskimi warzywami i chlebkami naan

Curry z polskimi warzywami i chlebkami naan zobacz Curry z polskimi warzywami i chlebkami naan 2018-06-19 12:27:02
Curry z polskimi warzywami i chlebkami naan
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie warzywa pokrój w średnią kostkę. Przygotuj mieszankę przypraw. W moździerzu utrzyj przyprawy - kozieradkę, ziarna kolendry, chili i listki świeżej kolendry.
W woku rozgrzej olej. Przesmaż cebulę. Dodaj mieszankę przypraw i skórkę z limonki.
Składniki wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe twarde warzywa - ziemniaki, paprykę, posiekany czosnek i chilli. Dosyp soczewicę. Do przesmażonych warzyw dodaj pomidory i dolej wodę. Duś, aż warzywa zmiękną. Na koniec dolej jogurt i wymieszkaj delikatnie wszystkie składniki.
Przygotuj chlebek. W misce połącz drożdże z ciepłą wodą i rozpuszczonym masłem. Dolej jogurt i miód. Dosyp mąkę. Ciasto wyrób i odstaw do wyrośnięcia. Z kawałków cista formuj cienkie placuszki. Smaż je na maśle. Curry podawaj z placuszkami naan. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE