Pita wege

Pita wege
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.50)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 1 szklanka świeżego ziarna kukurydzy
  • 1 szklanka ciecierzycy z puszki
  • 2 dymki
  • drobno posiekane
  • ¼ szklanki kiełków sojowych
  • 2 łyżki oliwy
  • otarta skórka i sok z 1 cytryny
  • 2 chlebki pita
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszaj w misce kukurydzę, ciecierzycę, dymkę, kiełki, oliwę, skórkę i sok z cytryny. Dopraw do smaku. Nałóż sałatkę do chlebków pita i zwiń.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE