Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem

Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 steki z miecznika doprawione solą
- 1 koper włoski pokrojony w cienkie plastry
- fileciki i sok z 1 grejpfruta
- ½ ostrej papryczki drobno posiekanej
- cebula czerwona pokrojona w piórka
- starta skórka i sok z 1 limonki
- liście mięty
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
W misce wymieszaj koper włoski, cebulę, startą skórkę z limonki, miętę, ostrą papryczkę i sok z grejpfruta. Wlej jedną łyżkę oliwy z oliwek, dopraw do smaku. Na sam koniec dodaj fileciki grejpfruta.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Kuchnia włoska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze