Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem

Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem zobacz Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem 2018-06-19 13:00:51
Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce wymieszaj koper włoski, cebulę, startą skórkę z limonki, miętę, ostrą papryczkę i sok z grejpfruta. Wlej jedną łyżkę oliwy z oliwek, dopraw do smaku. Na sam koniec dodaj fileciki grejpfruta.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE