Wiatraczki z ciasta francuskiego

Wiatraczki z ciasta francuskiego
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 zamrożone porcje ciasta francuskiego
  • 60 ml tapenady (pasty z czarnych oliwek)
  • parmezan

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozwałkuj ciasto. Uformuj kwadrat. Posmaruj go pastą z oliwek. Posyp serem. Zwiń w długi rulon. Przykryj i zamroź. Pokrój w cienkie plastry o grubości 0,5 cm. Rozłóż na blasze, zostawiając miejsce, żeby mogły zwiększyć swoją objętość. Piecz w temperaturze 200°C, aż się zarumienią, czyli około 10 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE