Kotleciki rybne po tajsku

Kotleciki rybne po tajsku
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rybę, imbir, dżem z chili, kolendrę i białko zmiksować na gładką masę. Dłońmi zwilżonymi wodą uformować 12 płaskich kotlecików. Patelnię teflonową rozgrzać na średnim ogniu. Wlać taką ilość oleju, aby powstała warstwa o głębokości 1 cm. Smażyć kotleciki partiami przez 3-4 minuty z każdej strony. Przygotować sałatkę z ogórka i limonki. W misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i cukier. Dodać plastry ogórka, miętę i kolendrę. Wymieszać, podrzucając składniki. Podawać z kotlecikami rybnymi i ósemkami limonki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE