Chałwa z pistacjami i wodą różaną

Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
1 filiżanka prażonych ziaren sezamu
2 łyżki słodzika ze stewii
2 łyżki pistacji
1 łyżeczka wody różanej
2 łyżki rodzynek
2 łyżki miodu
nawoskowany papier

Przygotowanie:
Sezam utrzeć w moździerzu. Dodać słodzik i dokładnie wymieszać. Przełożyć sezam do blendera i dodać pozostałe składniki. Rozdrabniać, aż powstanie gęsta masa. Uformować wałeczek i owinąć woskowanym papierem.
Schłodzić przez godzinę w lodówce.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE