Pasta czerwone curry

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 10 dużych (średnio - ostrych) czerwonych chilli
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- 2 cm kawałek galangalu, w plasterkach
- 2 liście kaffir
- 1 szalotka
- 7 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka pasty krewetkowej
- ½ szklanki wody (jeśli pasta jest zbyt sucha)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i utrzeć na gładką pastę.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze