Perliczka faszerowana kuskusem z duszonymi porami

Perliczka faszerowana kuskusem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Perliczkę wyluzuj. Dopraw ją solą i pieprzem. Przygotuj nadzienie. Ananasa obierz i pokrój w małą kostkę. Z pomarańczy wytnij fileciki. Ubij pianę z białek. W misce połącz ananasa, pokrojone fileciki i sok z pomarańczy, miętę i kuskus. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Perliczkę nafaszeruj i zwiąż sznurkiem. Mięso przełóż do brytfanki i obłóż plastrami słoniny. Dodaj cebulki i świeży tymianek. Podlej winem. Piecz w 180 stopniach przez godzinę.
Doskonałym dodatkiem do perliczki są duszone pory. Pory pokrój na cienkie plastry i przesmaż na maśle. Dodaj suszoną żurawinę. Dolej sok z ananasa i białe wino. Całość dopraw pieprzem, cynamonem i solą. Gotuj do momentu, aż płyny się zredukują a pory zmiękną. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA