Jackfruit z sosem BBQ

Jackfruit z sosem BBQ
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

  • 1 szklanka sosu BBQ, na przykład z tego przepisu ( https://www.kuchniaplus.pl/przepisy/herbaciany-sos-bbq )
  • 500 g ugotowanego młodego jackfruita lub zielonego z puszki (nie ze słodkiej zalewy!)
  • olej
Do podania:
  • cebula
  • opcjonalnie przypieczone bułki burgerowe i sałatka coleslaw

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jakcfruita odsączyć z zalewy. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać jackfruita i smażyć przez 3 - 5 minuty do momentu, aż się zrumieni. Wtedy dodać sos BBQ i dusić przez kolejne 3 - 5 minut w trakcie rozszarpując widelcem.


Podawać w bułkach z surówką coleslaw, albo po prostu z krążkami cebuli. Można przechowywać w lodówce przez wiele dni, świetnie smakuje na zimno.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE