Panna cotta na mleku kokosowym

Panna cotta na mleku kokosowym zobacz Panna cotta na mleku kokosowym 2018-06-19 13:00:57
Panna cotta na mleku kokosowym
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 płaskie łyżeczki agar agar
  • ksylitol do smaku
  • 2-4 łyżki jagód świeżych lub pasteryzowanych

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mleko kokosowe połącz dokładnie z agarem i ksylitolem, najlepiej przy użyciu trzepaczki. Następnie doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj 3-5 minut. Przelej do foremek odrobinę ostudzonego białego mleczka i schłodź w lodówce. Do reszty masy dodaj jagody i zmiksuj na gładko. Jagodową warstwę wylej na białą i całość pozostaw do całkowitego ścięcia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE