Marchewkowe babeczki pod pierzynką

Marchewkowe babeczki zobacz Marchewkowe babeczki 2018-06-19 12:19:33
Marchewkowe babeczki
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci, Babki i babeczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do miski wbij jajka, dodaj olej i syrop i zmiksuj. Dodaj cynamon oraz proszek do pieczenia i zmiksuj ponownie.
Marchew umyj i obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie posiekaj.
Dodaj do ciasta obie mąki, startą marchew i posiekane orzechy. Wymieszaj całość.
Przełóż masę do foremek wypełnionych papilotkami, wstaw do piekarnika nagrzanego do 170ºC i piecz do suchego patyczka (u mnie około 20-25 minut).
W międzyczasie przygotuj krem: wlej do rondelka mleko kokosowe, dodaj syrop i agar agar. Zagotuj nieustannie mieszając.
Krem przestudź. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nim wierzch upieczonych babeczek i posyp wiórkami. Udekoruj każdą babeczkę owocem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE