Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami

Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 3 żółtka
- 5 łyżek miałkiego cukru
- 3 łyżki nalewki malinowej lub żurawinowej
- 3 łyżki świeżych malin
- 3 łyżki pokruszonego sera klasztornego
Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Na patelni odparować nalewkę do gęstości syropu. Na talerz wlać kleks kogla-mogla, w to wkomponować plamę z zredukowanej nalewki, ułożyć kawałki sera i owoce malin. Polać całość strużką zredukowanej nalewki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze