Mrożone brzoskwinie

Mrożone brzoskwinie
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • miarka cukru
  • pół łyżeczki kwasu askorbinowego
  • 8 brzoskwiń

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wlać do rondla pół litra wody, wsypać cukier. Gotować przez 5 minut, następnie dodać kwas askorbinowy. Pokroić brzoskwinie w plastry (obrane, jeśli kto woli) do wyparzonych słoików. Zalać całkowicie syropem. Zostawić trochę miejsca, gdyż zawartość rozszerzy się w zamrażarce. Zamrozić.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE