Coleslaw z jarmużem i żurawiną

Coleslaw z jarmużem i żurawiną zobacz Coleslaw z jarmużem i żurawiną 2018-08-13 12:58:26
Coleslaw z jarmużem i żurawiną
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kapustę posiekać, głąb kapusty zetrzeć na tarce.
Z jarmużu wykroić łodygi i pociąć w cienkie paski.
Pokrojoną kapustę i jarmuż włożyć do dużej miski, wlać wodę, wyspać cukier z solą i dokładnie zamieszać. Zostawić na 30 minut.
Cebulę pokroić w ćwierć okręgi, marchewkę zetrzeć na tarce, a szczypiorek posiekać.
Namoczoną kapustę oraz jarmuż odcedzić i dokładnie odcisnąć, dodać majonez oraz pokrojone warzywa wraz z żurawiną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE