Cantuccini domowej roboty

Cantuccini domowej roboty zobacz Cantuccini domowej roboty 2018-06-19 12:16:51
Cantuccini domowej roboty
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 2.90

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na stolnicę wysyp mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka oraz żółtko i wyrób ciasto. Dodaj migdały i wymieszaj dokładnie.
Ciasto uformuj w bagietki i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż je w odległości od siebie, gdyż ciasto w piekarniku będzie rosnąć.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Po wyjęciu z piekarnika pokrój ciasto na ukośne kawałki. Kiedy cantuccini wystygną, stwardnieją.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE