Buraczano-jaglane burgery roślinne

Buraczano-jaglane burgery roślinne
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Włóż do miski kaszę, len oraz poszatkowaną i uduszoną na maśle klarowanym cebulę i połowę tej masy zmiksuj przy pomocy blendera. Buraki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a następnie odciśnij z soku. Dodaj do kaszy, dołóż przyprawy i wymieszaj całość.
Uformuj kotleciki, obtocz je w wybranej panierce i ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj w piekarniku do ulubionej chrupkości, u nas to około 40 minut w temperaturze 170°C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE