Pasta z fasoli adzuki

Pasta z fasoli adzuki
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej fasoli adzuki
  • kilka łyżek szlachetnej oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki pomidorów suszonych w oliwie
  • 1 ząbek czosnku 

  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • kilka łyżek passaty pomidorowej

  • sól i syrop klonowy do smaku


Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Połącz w naczyniu ugotowaną fasolę, suszone pomidory, oliwę, czosnek i bazylię, dodaj passatę pomidorową, sól i syrop klonowy i zmiksuj na gładką masę.
Podawaj na przykład z wytrawnymi plackami. Pasta sprawdzi się również w roli roślinnego pasztetu na kanapce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE