Orkiszowe świderki z szarpaną jagnięciną

Orkiszowe świderki z szarpaną jagnięciną zobacz Orkiszowe świderki z szarpaną jagnięciną 2018-06-04 15:24:41
Orkiszowe świderki z szarpaną jagnięciną

Składniki:

  • 500 g ugotowanych orkiszowych świderków
  • ok. 400 g udźca jagnięcego
  • 2 słodkie cebule
  • 4 ząbki czosnek
  • miks przypraw po łyżeczce: papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, musztarda w proszku, kolendra, sól
  • 2 łyżki sosu worcestershire
  • 2 liście laurowe
  • woda
  • owoc grantu
  • ser owczy
Sałatka z pomidorów:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Jagnięcinę przełóż do miski. Przyprawy dokładnie wmasuj w mięso. Na koniec dodaj sos worcestershire. Tak przygotowane mięso przesmaż w garnku z każdej strony. Dodaj kawałki cebuli, czosnek oraz świeże liście laurowe. Całość podlej wodą i duś ok. godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.

Przygotuj sałatkę. W misce połącz kawałki pomidorów ze świeżymi ziołami. Sałatkę dopraw papryką, solą, oliwą i sokiem z cytryny.

Na patelni nałóż porcję ugotowanej jagnięciny z warzywami oraz ugotowany makaron.
Całość delikatnie pomieszaj i wyłóż na talerz. Gotowy makaron posyp granatem i podawaj z sałatką z pomidorów.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE